På kollektivlotten odlar vi för husbehov. Tillsammans vill vi skapa en större, sammanhängande köksträdgård och samtidigt göra husbehovsodlingen roligare, effektivare och mer flexibel genom att skala upp och samarbeta.

Alla är välkomna att delta i kollektivlottsodlingen, även nybörjare. Principen är att vi odlar tillsammans, i mindre eller större grupper. Varje grupp bestämmer hur stor yta man vill odla på. För den som vill odla på egen hand på en egen lott finns kolonilotterna i andra änden av Gottsundagipen.

Alla som är med och odlar delar på kostnaderna för arrende, jordbearbetning, gödsling, bevattning och redskap. Ju fler vi är desto billigare blir det för var och en. Varje grupp beställer själv fröer och annat som behövs.

Under 2017 odlar Gamlingarna, Nybyggarna, Matskogen, Seniorerna och Café Mona.

Gamlingarna

Vi är 8-12 personer som odlar på drygt 1100 kvadratmeter. Delar av gruppen har varit med sedan starten 2010. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nybyggarna

Gruppen som kom till andra året. De är också 8-12 peroner som odlar på 700 kvadratmeter. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Matskogen

Planterar frukt, bär, ärter och andra perenner i trädgårdarna. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Extra information