På kollektivlotten odlar vi för husbehov. Tillsammans vill vi skapa en större, sammanhängande köksträdgård och samtidigt göra husbehovsodlingen roligare, effektivare och mer flexibel genom att skala upp och samarbeta.

Alla är välkomna att delta i kollektivlottsodlingen, även nybörjare. Principen är att vi odlar tillsammans, i mindre eller större grupper. Varje grupp bestämmer hur stor yta man vill odla på. För den som vill odla på egen hand på en egen lott finns kolonilotterna i andra änden av Gottsundagipen.

Alla som är med och odlar delar på kostnaderna för arrende, jordbearbetning, gödsling, bevattning och redskap. Ju fler vi är desto billigare blir det för var och en. Under 2018 har vi organiserat om oss lite. Nu är vi en stor grupp med drygt 20 personer och tre planeringsgrupper för varje skifte. Det finns också en ny liten grupp med två medlemmar. De vill gärna ha sällskap av en eller två personer till.

Mud beskriver sig själva såhär:

Alla idéer innehåller sin motsats. Kan man i en liten odlingsgrupp med ganska lite organiserande nå någon sorts lekfull, opretentiös effektivitet? Mud undersöker detta. Det finns plats för minst ett UFO till. Clear as mud? /Mud.

Treklangens träffpunkt för seniorer odlar också i Matparken. Här finns lite mer info och bilder från deras verksamhet.

Matskogen

Planterar frukt, bär, ärter och andra perenner i trädgårdarna. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Extra information