Lär dig odla dina egna grönsaker!

Vi börjar med teori i april och träffas totalt 14 gånger under säsongen. Från början av maj till mitten av oktober träffas vi i Matparken och går igenom de olika odlingsmomenten från plantuppdragning och sådd till gallring, ogräsrensning och skörd. Den första teoriträffen är torsdagen den 22 mars 18.30-20.30. Praktiken börjar så snart det går att så på friland, normalt i månadsskiftet april/maj. Vi ses alltså inte varje vecka utan ca 14 gånger, varav ca 10 före midsommar.

Kursinnehåll: jorden, bevattning, gödsling, kompostering, bäddodling, ogräs, växtskydd, täckodling, kretslopp, samodling, permakultur, lagring och konservering.

Alla är välkomna, såväl nybörjare som odlare med en del erfarenhet. Kursen har en egen odlingslott i Matparken som vi sköter tillsammans.

Dag & tid: torsdagar kl 18.30-20.30

Start: 22 mars

Kostnad: 1 950 kr

Är kursen för dyr för dig? Vi vill att alla ska kunna delta. Hör av dig till oss så kanske vi kan hitta en lösning.

Kursledare: Ylva Andersson och Jessica Jansson

Ylva har hållt i kursen sedan starten i Matparken 2010. Hon odlar själv sedan 2004, är utbildad inom lantbruk och jobbar bland annat som trädgårdsjournalist. Jessica är landskapsarkitekt och har även gått trädgårdsutbildningen på Capellagården på Öland. Vi odlar båda en stor del av vårt husbehov av grönsaker i Matparken.

Kontakt och anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070 - 432 84 26

 

 


 


 
 

Extra information