Lär dig odla dina egna grönsaker!

Vi börjar med teori i mars och träffas totalt 15 gånger under säsongen. Från början av maj till mitten av oktober träffas vi i odlingarna i Matparken (läs mer på matparken.se) och går igenom de olika odlingsmomenten från plantuppdragning och sådd till gallring, ogräsrensning och skörd. Den första teoriträffen är torsdagen den 21 mars 18.30-20.30. Praktiken börjar så snart det går att så på friland, normalt i månadsskiftet april/maj. Vi ses alltså inte varje vecka utan ca 15 gånger, varav ca 10 före midsommar. Obs! Datumen i schemat, från maj och framåt, är preliminära eftersom vi måste anpassa oss till säsongen och vädret.

Kursinnehåll: jorden, bevattning, gödsling, kompostering, bäddodling, ogräs, växtskydd, täckodling, kretslopp, samodling, permakultur, lagring och konservering.

Alla är välkomna, såväl nybörjare som odlare med en del erfarenhet. Kursen har en egen odlingslott i Matparken som vi sköter tillsammans.

Dag & tid: torsdagar kl 18.30-20.30

Start: 21 mars

Kostnad: 1 950 kr

Är kursen för dyr för dig? Vi vill att alla ska kunna delta. Hör av dig till oss så kanske vi kan hitta en lösning.

Kursledare: Ylva Andersson och Jessica Jansson

Ylva har hållt i kursen sedan starten i Matparken 2010. Hon odlar själv sedan 2004, är utbildad inom lantbruk och jobbar med kompetensutveckling inom lantbruk och trädgård och som frilansjournalist. Jessica är landskapsarkitekt och har även gått trädgårdsutbildningen på Capellagården på Öland. Vi odlar båda en stor del av vårt husbehov av grönsaker i Matparken.

Kontakt och anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 


 


 
 

Extra information